Jurgen

Jurgen: Mede-verantwoordelijke snijzaal Zarren.

Welke opleiding heb je gehad?

Ik heb de Slagersopleiding gevolgd in de slagerijschool in Diksmuide. Daarna begon ik op leercontract bij slagers te werken.

Kom je uit een vleesfamilie?

Neen niemand in de familie had iets met vlees.

Vanwaar dan uw keuze om in het vlees te gaan werken?

Ik had al sinds kleins af aan een passie voor vlees en mijn vader liet mij de keuze wat voor werk ik zou doen. Toen ik vertelde dat ik verder wou gaan in het vlees, zei hij: “In het vlees kan je veel werken en er zal altijd werk zijn”

Functie bij VNH?

Mede-verantwoordelijke snijzaal Zarren.

Hoelang werkzaam bij VNH?

Bijna 24 jaar.

Waarom koos je destijds VNH?

Veel bekenden uit mijn regio werkten bij VNH en zo op een dag hierheen gekomen. Dicht bij huis, een familiebedrijf en ze hadden hier heel veel werk dus mijn keuze was snel gemaakt. Ik kwam hier terecht in een goede sfeer, daarom dat ik hier nog steeds met enthousiasme werkzaam ben.

Wat zijn jou belangrijkste taken?

Helpen bestellingen klaarmaken, verdelen van het vlees naar de verschillende snijtafels  + kwaliteitscontrole. Daarnaast het uitsturen van collega’s, werk verdelen en helpen aan de band met uitbenen.

Wat is je favoriete versnijding en waarom?

Carrés uitbenen, al van in de lessen op school tot nu doe ik dit het liefst. Ik doe het allemaal graag maar bij de carrés komt er toch wat meer snijvaardigheid en precisie bij kijken.

Welke positieve veranderingen waren er in de loop der jaren bij VNH?

De snijmethodes zijn veel verbeterd en er is een vlottere bediening van het vlees , vroeger moesten we veel meer sleuren en heffen en in de loop der jaren heeft de firma zijn best gedaan om ons hiermee wat te ontlasten.

Tot slot: Voor welk stukje varkensvlees mogen ze jou ’s nachts wakker maken?

Basse-cote! In een goed klontje boter gebakken, mmm niets wat beter is!