Proces

Aankoop

NV Vannieuwenhuyse koopt zijn varkens in hoofdzaak bij familiale gesloten varkenshouderijen.  Zij voldoen aan onze strenge kwaliteitsnormen en zorgen in nauw overleg voor de implementatie van de gevraagde lastenboeken.

Aanvoer

Het varkenstransport gebeurt door erkende vervoersbedrijven, die allen voldoen aan hoogste eisen op vlak van dierenwelzijn.

Versnijding

Zowel de versnijderij in Zarren als in Ruiselede beantwoordt aan de strengste hygiënenormen. Beide versnijderijen zijn dusdanig ingericht dat op vlak van maatwerk elke versnijdingsvorm mogelijk is

NV Vannieuwenhuyse garandeert de kwaliteit en traceerbaarheid van zijn varkensvlees  doorheen het volledige productieproces tot bij de klant. Het vakkundig opgeleid personeel volgt nauwgezet alle procedures op vlak van bewaking van voedselveiligheid.

Het bedrijf hecht eveneens belang aan het welzijn en de veiligheid van zijn medewerkers en reikt o.a. ergonomische oplossingen aan.

Voor en tijdens de versnijding en bij het laden wordt er een voortdurende controle uitgevoerd op het  vlees:

  • Visueel (checklist)
  • Temperatuurmeting

Op geregelde tijdstippen worden diverse vleesstalen geanalyseerd en worden er bacteriologische controles uitgevoerd op contactoppervlakken om de efficiëntie van reiniging en ontsmetting na te gaan.

Distributie

De laadzone wordt gekoeld op 6°C aangezien hier meer interactie is met de buitenomgeving.

Alle kades zijn uitgerust met docklevellers en laadrails. De chauffeurs assembleren aan de hand van hun routeblad zelf de bestellingen vanuit de verschillende verwerkingszones (vrac, uitbeenzone, rode organen) en zijn verantwoordelijk voor het correct laden van hun vrachtwagen.

Hygiëne

NV Vannieuwenhuyse draagt hygiëne hoog in het vaandel.

Een aangestelde ploeg zorgt voor de dagelijkse en periodieke reiniging en desinfectie van het volledige bedrijf. Via visuele en bacteriologische controles wordt dit proces voortdurend bewaakt.

Voor de reiniging van het vrachtwagenpark beschikt NV Vannieuwenhuyse over een aparte waszone met o.a. hellend vlak en eigen truckwash!