1° versnijding
Aanvoer karkassen
NV Vannieuwenhuyse beschikt over de nodige vergunningen voor vervoer van niet geheel uitgekoelde karkassen van het slachthuis naar de versnijderij.
Via een gekoelde loskade worden de karkassen onmiddelijk de ontvangsfrigo binnengeduwd en getrieerd. Een zware snelkoeler zorgt voor een adequate doorkoeling, zodat de volgende ochtend steeds opnieuw vers kan versneden worden.
Triage
Bij de eerste versnijding worden alle grote deelstukken onmiddelijk getrieerd in verschillende categoriën volgens de klanteneisen. Dit verhoogt de efficiëntie bij de verdere verwerking en orderpicking, en zorgt voor een korte doorlooptijd in de versnijzaal, die gekoeld wordt op 8°C.
Snijband
De eerste versnijding wordt verzorgd door een ervaren team van beenhouwers langs automatische conveyors en versnijbanden. De rode organen worden in een afzonderlijke frigo (2°c) versneden en verwerkt voor de bestellingen. Dit voorkomt kruiscontaminatie met het andere verse vlees.