Distributie
Controle
Voor en tijdens de versnijding en bij het laden wordt er een voortdurende controle uitgevoerd op het vlees:
- Visueel (checklist)
- Temperatuurmeting
Op geregelde tijdstippen worden diverse vleesstalen geanalyseerd en worden er bacteriologische controles uitgevoerd op contactoppervlakken om de efficiëntie van reiniging en ontsmetting na te gaan.
Hygiëne
NV Vannieuwnhuyse draagt hygiëne hoog in het vaandel.
Een aangestelde ploeg zorgt voor de dagelijkse en periodieke reiniging en desinfectie van het volledige bedrijf. Via visuele en bacteriologische controles wordt dit proces voortdurend bewaakt.
Voor de reiniging van het vrachtwagenpark beschikt NV Vannieuwenhuyse over een aparte waszone met o.a. hellend vlak en eigen trackwash!
Laden
De laadzone wordt gekoeld op 6°C aangezien hier meer interactie is met de buitenomgeving.
Alle kades zijn uitgerust met docklevellers en laadrails. De chauffeurs assembleren aan de hand van hun routeblad zelf de bestellingen vanuit de verschillende verwerkingszones (vrac, uitbeenzone, rode organen) en zijn verantwoordelijk voor het correct laden van hun vrachtwagen.